Jamie Oliver
2014. január 05. írta: KreatEve

Jamie Oliver

Elég finnyás vagyok arra, hogy ha valaki csinál valamit, akkor lássam rajta, hogy élvezi. Ezt kevés szakácsról tudom elmondani, de Jamie nem évek megterhelő tapasztalatától, komor, megközelíthetetlennek tűnni akaró bölcsességgel süt, főz, hanem élettel, csillogással a szemében alkot. Ezt imádom benne. A TV Paprika műsorában láthatjátok.

Egy kis essexi faluban, Claveringben nőtt fel. Szüleiknek egy The Cricketters nevű pubjuk volt. 1989-ben Leigh Haggerwooddal együtt megalapította a Scarlet Division nevű együttest. 16 évesen elvégezte a Westminster Catering College-ot. Néhány évet a híres londoni szakács, Gennaro Contaldo mellett töltött, akit egyik kulináris mentorának tekintett. Az első munkája a Antonio Carluccio's Neal's Yard étteremben, ahol a tésztákat készítette. Ezután Oliver a The River Café (Fulham)suséfje lett. Először 1996-ban egy dokumentumműsorban szerepelt, melynek címe Christmas at the River Cafévolt. Llewellyn televíziós producer ekkor fedezte fel. http://hu.wikipedia.org/wiki/Jamie_Oliver

https://www.youtube.com/user/JamieOliver

Íme, a tökéletes sültkrumpli receptje

http://www.jamieathome.com

http://www.jamieoliver.com/recipes

http://www.osszesrecept.hu/k/oliver.html

 

Jamie módra by babsybabs

A bejegyzés trackback címe:

https://kreateve.blog.hu/api/trackback/id/tr815756071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása